• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Veterán autómentés

Veterán autószállítás: Egy Volkswagen Bogár története

A veterán autószállítás mindig egy igazán kényes terep minden egyes autómentő számára. Jómagam mindig tisztelem ezeknek az autóknak a korát, történetét és a futott kilométereket. Igazán ezért is szentelek kiemelt figyelmet ezeknek a járműveknek. Az elmúlt időszakban a Taki autómentő számos veterán (oldtimer) autót szállított a megrendelők által megadott helyekre. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb, egy csodaszép, kék Volkswagen Bogár volt, melyről szeretnék most pár sort írni.

Taki autómentő veterán autómentés

VW Bogár mentésének története

Télen egy barátom felhívott, hogy örökölt egy autót, el kellene szállítani Pápáról és szüksége lenne a segítségemre. A kis Bogár 1992 óta egy garázsban pihent, azóta a napvilágot sem látta. Mikor megérkeztünk a helyszínre, láttuk, hogy ez nem lesz könnyű munka! Amivel szembe kellett néznünk:

  • a bejáratba nőtt egy akácfa
  • méteres gaz
  • nagy halom gally és fahulladék
  • a kaput ellepte a homok

„Na de mivel” mi teljesen felvillanyozódunk egy veterán autó szállítása hallatán, nem volt kérdés, hogy azonnal munkához látunk. 2 fejvakarás és röpke 3 óra munka után sikerült eljutnunk egy csodaszép, gyári állapotú, ám de nagyon poros autóhoz.
Ahogy gondoltuk is, nem is volt üzemképes, viszont meglepő módon a kerekek nem voltak leeresztve.
Felhelyeztük a kis Bogarat az autómentőre, majd elindultunk haza.

Oldtimer autómentés-Taki-autómentő

Útközben megálltunk lemosni, mert nagyon kíváncsiak voltunk milyen is igazi valójában, tisztán. Gyönyörű! Minden túlzás nélkül mondom, hogy gyönyörű volt az autó.

Veterán automentés Bogár

Mosás után még megejtettünk egy kávét és észrevettük, ahogy az emberek tankolás közben, vagy a pénztárhoz sétálva méregették a Bogarat, sőt volt, aki képet is készített róla. Barátom büszke volt, hiszen az ő tulajdona lett ez a kis Volkswagen Bogárnak.
Megérkeztünk haza, lepakoltunk, nem sokkal később pedig lecserélődött az autóban minden, ami fontos volt az indításhoz. Mára már üzemképes és hamarosan megy veterán vizsgára.
Egy végső gondolat a végére.
A veterán és oldtimer autók csodás darabok. Ha van rá mód és lehetőség őrizzük meg az állapotukat, hogy gyermekeink is láthassák azokat a járműveket, amivel még a XX. században jártak az emberek.