• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Sportautók, nagy értékű autók szállítása, mentése

Sportautók, nagy értékű autók szállítása, mentése

Magyarországon kevés esetben láthatunk Ferrarit, Lamborghinit, Maseratit vagy más nagy értékű sportautót az utakon. Ha ezek meghibásodnak és szállítani kell, őket az nagy kockázattal jár. Sokan ezért nem is vállalják a mentést és a szállítást sem.

Miért kell speciális autómentős tudás a sportautók szállításához?

A sportautó szállítás különösen nagy odafigyelést igényel, leginkább a magas értékük miatt. Ezek az autók esetek többségében nagyon alacsonyak, így figyelni kell, hogyan rakjuk fel a trélerre, továbbá első lökhárítójuk hosszú, így felállása nehezebb és komplikáltabb, mint egy „normál” autónak. Az autó lekötésére is érdemes odafigyelni, mert ezeknek az autóknak az alufelnije is rettentő drága, aminek a sérülése jelentős anyagi károkat tud okozni a tulajdonos számára. Fontos figyelmeztetés: A sportautók kialakításuk miatt, egy sima autószállítóra szinte lehetetlen felrakni úgy, hogy ne sérüljenek. Sajnos sok esetben a felrakás során nem figyelnek kellőképpen, ebből adódnak a károk és sérülések.

Sportautót kizárólag rakománybiztosítással rendelkező autómentővel szállíttassunk!

Mi a Taki autómentőnél a szolgáltatásaink kialakítása során figyelembe vettünk minden lehetséges veszélyforrást és ezért kötöttünk 20 millió forint értékű biztosítást belföldön, illetve külföldön, új és használt autóra egyaránt. Ezzel biztosítjuk ügyfeleink részére a nyugalmat és a szállított gépjárművek biztonságát!

Sportautók szállítása

Milyen egyedi autómentő eszközzel végezzük a sportautók szállítását?

Speciális autószállító trélerünk úgy tud billeni, hogy egy Maserati is probléma nélkül képes felállni, így biztonságba van az autó karosszériája az esetleges karcolásoktól és sérülésektől. Nálunk nem kell félni, hogy az autó bármelyik része hozzáér a talajhoz. Folyamatos fejlesztéseink is azt a célt szolgálják, hogy bármilyen esethez hívnak minket, azt meg tudjuk oldani ügyfeleinknek.

Hogyan NEM szabad szállítani a nagy értékű autókat (sportautókat)?

Sokszor látunk olyat az utakon, hogy az autó felnijébe beleakasztják a spanifer kampóját, így kárt tesznek a felnikben. Szörnyű látvány!

Hogyan szabad szállítani a nagy értékű autókat (sportautókat)?

Mi csak is kizárólag kengyeles lekötési módszert használunk, amivel védjük a felnit, továbbá az autó sem csúszkál a platón.

Ha sportautóval (nagy értékű autóval) rendelkezik és szállíttatani szeretné, esetleg lerobbant és autómentésre van szüksége, a Taki autómentő áll rendelkezésre. Hívjon minket a hét bármelyik napján Non Stop éjjel nappal.