• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
 • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Mit tegyek félretankolás esetén?

Mit tegyek félretankolás esetén?

Magyarországon az autómentéssel foglalkozó szakemberek között elég ismert jelenség a félretankolás. Vannak emberek, akik már a benzinkútnál felismerik, hogy hibát követtek el, mások a szervizben értesülnek a jelenségről. Számos esettel találkoztunk már mi is. Ezek közül most kettőről írunk bővebben, de előtte értelmezzük a félretankolást, mint fogalmat.

Mi a félretankolás?

Azt a jelenséget, mikor a benzines autóba gázolajat vagy a dízel autóba benzint töltünk, félretankolásnak nevezzük. A legtöbb esetben a motor és a tartozékai is károsodnak.

Miért történhet meg a félretankolás?

 1. A kút fejben összekeverik az üzemanyagot. Ebben az esetben rossz helyre kerülnek az üzemanyagok és észre sem vesszük, hogy rosszat tankolunk. Ilyen szerencsétlen esetben autómentőre van szükség. Ez elég ritka jelenség, de pár hónapja is előfordult egy ügyfelemmel és autómentős kollégáktól is hallottam már hasonló esetről.

  Mit tehetünk ebben az esetben?

  1. A helyszínen le kell engedni az üzemanyagot a gépjárműből.
  2. Szervízbe kell szállítani az autót beindítás nélkül.
 2. Figyelmetlenek vagyunk valamiért (Pl: beszélnek hozzánk, telefonálunk, az üzemanyag árát nézzük stb.). Ilyen kor jóval nagyobb a hibázás lehetősége, aminek az eredménye, hogy nem megfelelő pisztolyt helyezzük a töltőnyílásba. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy nagyobb az összekeverés valószínűsége, ha a család rendelkezik mind a két üzemanyaggal működő autóval.

  Mit tehetünk ebben az esetben?

  1. A helyszínen le kell engedni az üzemanyagot a gépjárműből.
  2. Szervízbe kell szállítani az autót beindítás nélkül.
Autómentő Budapest

Mit tesz a Taki autómentő, ha félretankoláshoz hívják?

Ha ilyen probléma merül fel, és autómentésre lenne szükségük az ügyfeleknek, a Taki autómentő áll rendelkezésre. A helyszínen speciális eszközökkel megpróbáljuk arossz üzemanyagot eltávolítani, de ha ez nem sikerül, (az autó típusától függően ez is elő fordulhat), akkor beszállítjuk a megbízó által kért szervízbe vagy a Taki autómentő partner szervízébe.