• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Furgonmentésről röviden

Furgonmentésről röviden

Furgonból elég sok típus és méret létezik. Ha a gyakorlatot vesszük alapul, akkor az L1-től a Jumbóig megkülönbözetünk számos furgon típust. Van egy közös pont minegyikben:a nagy felépítmény. Sokkal nagyobb, mint egy személyautó, ezáltal 3,5T autóval nem lehet szállítani és menteni, de még kis tréler használata sem célszerű.

Milyen autóval érdemes a furgonok mentését elvégezni?

A furgonok mentését kizárólag teherautóval, vagy megfelelő, nagyméretű trélerrel lehet végrehajtani. A Taki autómentő járműparkjában pontosan ezért áll rendelkezésre egy olyan 3,5T tréler, melyre méretileg bármekkora furgon felfér. Ezzel 2750 kg és 6,6m hosszú járművet is kényelmesen tudunk szállítani, lényegében bármi bele fér, a legnagyobb Sprinter és Crafter is.

Hogyan válasszunk autómentőt furgonok szállításához?

Sokan nem tudják, de a kicsi trélerek nem alkalmasak furgonszállításra. A tréler 2m széles, de az új furgonok már elérik a 2,05m szélességet is, így nem fér fel a kicsi trélerekre. Sokan ezeket semmibe véve felvesznek bármit, és ezzel balesetet okoznak. A tréler is képes a rossz rakodás miatt „becsóválni”, azaz instabilan gurul az úton, ami bárhol, de főképp az autópályán nagy sebességnél igazán veszélyes tud lenni, rosszabb esetben fel is tud borulni. Tanácsoljuk minden megrendelőnek, hogy mindig érdeklődjenek a szállítás vagy mentés előtt, hogy milyen eszközzel, autómentővel történik majd a mentés vagy szállítás!

Furgonmentés

A Taki autómentő fejlesztései a furgonmentéshez.

Mint feljebb említettem, tulajdonunkban van egy furgonszállításra megfelelő utánfutó, melynek szélessége 2,3 m, így a megbízóinktól kapott feladatokat tökéletesen végre tudjuk hajtani. Mi a Taki autómentőnél jelenleg még csak és kizárólag üres, vagy nagyon csekély áruval rakodott autót viszünk el. A közel jövőben gépjárműparkunkat kibővítjük egy nagy autóval, mellyel már a megrakott furgon sem jelent majd akadályt.

Fontos megjegyzés a végére!
Megrendelői és autómentős oldalon is érdemes kihangsúlyozni, hogy a furgon szállításánál és/vagy mentésénél nagyon figyeljünk oda, mert a nagy méret és a súly miatt sokkal nagyobb a veszély. Számos esetet láttunk már, hogy a szakszerűtlen furgonszállítás jelentős károkat okozott a furgonban, autómentőben és a környezetben található gépjárművekben is.