• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Autószállítás külföldről

Autószállítás külföldről! Hogyan történik a kiválasztott gépjármű szállítása?

Az elmúlt években számos megkeresés érkezett a Taki autómentőhöz, hogy külföldön megvásárolni kívánt gépjárművet, hogyan és mennyiért szállítanánk Magyarországra. Nálunk a szolgáltatásunk részét képezi az autószállítás gépjármű behozatal külföldről. Az elkövetkezendő néhány sorban leírjuk a teljes folyamatot.

Autószállítás első szakasza

Első lépés, hogy az ügyfélnek ki kell választania azt a gépjárművet, amit Magyarországra szeretne behozatni. Ezután megbeszéljük a technikai paramétereket. Ezek az alábbiak:

  • a gépjármű felvételének pontos ideje
  • a gépjármű felvételének helye
  • a gépjármű lerakásának helye
  • a gépjármű lerakásának várható ideje
  • a gépjármű típusa
  • a gépjármű típusa
  • a gépjármű súlya
  • a gépjármű méretei
Ezen adatok ismeretében egy árkalkuláció készül, aminek az elfogadása után indul a gépjárműszállítás.

Autószállítás második szakasza

Nemzetközi fuvar esetén CMR fuvarlevelet kell kitöltenünk, így javasoljuk, hogy az ügyfél előre jelezze a feladónak, hogy szükség lesz az aláírására, ezzel bizonyítva, hogy a járművet elszállították. Ezt az okmányt természetesen mi biztosítjuk! A felrakóra helyre történő érkezéskor értesítjük az ügyfelet, majd járművet feltesszük és rögzítjük az erre szakosított tréleren. Utána a papírok kitöltése következik, ami a szükséges dokumentumok aláírásával végződik. A folyamat lezárásaként a gépjárművet Magyarországra szállítjuk az előzetes megbeszélések alapján megadott lerakó helyre. A Taki autómentő hitvallása, hogy az ügyfélnek joga van tudni mindenről. Pontosan ezért, időnként tájékoztatjuk ügyfeleinket az autószállító aktuális pozíciójáról, ezzel is növelve a bizalmat, megbízhatóságot.

Autószállítás külföldről

Külföldről behozott gépjármű üzembehelyezése Magyarországon

A külföldről behozottjármű esetén az üzembehelyezésnél (regisztráció) magyar papírokra lesz szüksége a későbbiekben. Igény szerint a Taki autómentő ennek ügyintézésében, lebonyolításában is tud segítséget nyújtani!

FONTOS KIEGÉSZÍTÉS AZ AUTÓSZÁLLÍTÁSHOZ! ! RAKOMÁNYBIZTOSÍTÁS!

Szeretném megemlíteni, hogy természetesen MINDEN SZÁLLÍTÁSNÁL, de külföldinél különösképp fontos, hogy az adott szállítónak legyen érvényes rakománybiztosítása! Kizárólag olyan vállalkozót bízzunk meg, aki rendelkezik vele, hiszen sok-sok kilométert kell megtennie, s nem éri meg kockáztatni. Lehet találni olyan fuvarozót, aki áron alul dolgozik, ugyanakkor nem biztos, hogy rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Vállalkozásunk minden követelménynek eleget tesz, megbízhatóságunkhoz ez is hozzájárul.

Reméljük, hogy írásunkkal hasznos tájékoztatást tudtunk megosztani Önnel kedves olvasó. Ha gépjárművet szeretne Magyarországra szállítani, keressen minket bizalommal a 06 70 324 3777–es telefonszámon.

Taki autómentő
autószállítás, autómentés, gépszállítás