• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Autómentés mélygarázsból

Autómentés mélygarázsból

Az elkövetkezendő néhány sorban a Taki autómentő egyik speciális szolgáltatását, a mélygarázsból történő autómentést mutatjuk be.

Miért nem vállalják sokan a mélygarázsból történő autómentést?

A mélygarázsból való mentést sok autómentős kolléga nem szokta vállalni, legfőképp azért, mert nem áll rendelkezésre a megfelelő eszközpark és gépjárműpark sem. Mivel elég kicsi a belmagassága a mélygarázsoknak és a pláza parkolóknak, nem sok autómentő, sőt számos személyautó sem fér le. Személy szerint én sem tudok parkolni családi terepjárómmal az IKEA mélygarázsában.

Autómentés Budapest

Milyen autómentőt használunk a mélygarázsból történő mentéshez?

A mélygarázsokból történő mentésekre alacsony, kicsi, villás autómentőt, vagy alacsonyabb terepjárót szoktunk alkalmazni, esetleg extra alacsony autómentőt és trélert, sok más kiegészítővel egyetemben. Arra is figyelni kell, hogy túl hosszú sem lehet a mentő jármű, mert a be és kijáratban nem tud elfordulni és megakad az oszlopoknál és egyéb szűk helyeken. A mentés folyamán az első és legfontosabb, hogy ügyfelünk autóját sérülésmentesen ki lehessen menteni! Mi a saját mentő járművünkre is nagy hangsúlyt fektetünk ennél a típusú mentésnél, mert mi sem szeretnénk folyton lakatoshoz járni egy-egy törés, horpadás miatt.

A mélygarázsból történő autómentés gyakorlati folyamata.

Miután megkaptuk a telefonhívást, egyeztetjük a szükséges adatokat (hely, autó mérete, típusa, szállítandó személyek száma stb.) elindulunk a megadott helyszínre. Miután problémamentesen lejutottunk a mélygarázsba, következik az újabb feladat, az autó felvétele. Nem egyszerű, sőt inkább nehéznek mondanám, hiszen a szűk helyek és a sok autó (mert általában tömve vannak a mélygarázsok), igazán megnehezítik az elvégzendő feladatot. Itt nem lehet kapkodni, mert egy rossz mozdulat kárt tehet a menteni kívánt gépjárműbe, a környező gépjárművekbe és az autómentőben is. Miután rögzítettük a járművet, óvatosan kivisszük a mélygarázsból.

Milyen esetekben hívnak minket mélygarázsból történő mentéshez?

Mi az alábbi esetekkel találkozunk a gyakorlatban:

  • elektromos hiba (újabb autóknál gyakori jelenség)
  • beragadt sebváltó
  • beragadt kézifék
  • a kulcs bent maradt az autóban
  • az autót megtörik (oszlopnak vagy falnak mennek kanyarodásnál)
  • akkumulátor lemerül
  • a fedélzeti számítógép mindent letilt

A fentiekben felsorolt okokból sok cég ezért nem vállalja a mélygarázsból történő megbízásokat. Mi ebben a helyzetben is maximálisan megpróbálunk eleget tenni a megkereséseknek, az autókat sértetlenül kimenteni és elszállítani.