• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Autómentés M1-es autópályán

Autómentés M1-es autópályán

Napi szinten mentünk autókat az ország különböző városaiban, főutakon, autópályán és alsóbbrendű utakon egyaránt. Az autósztrádán történő mentés ezek közül az egyik legveszélyesebb feladat a nehezítő körülmények miatt. Magyarországot több autópálya szeli át: M0,M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9, M10, M15, M19, M25, M30, M31, M34, M35, M43, M44, M47, M51, M60, M70, M76, M85, M86, M100.

Mi most az M1 autópályát mutatja be autómentős szemmel.

M1-es autópálya

Az M1-es autópálya 171km hosszú, Budapestet köti össze Béccsel, Hegyeshalom után csatlakozik be az osztrák A4 autópályához. Magyarország egyik legrégebbi gyorsforgalmi útja, 1964-ben kezdték építeni, s 30 év kellet míg elérte a határt. Még napjainkban is folyik a felújítás...

Fontos városok, melyeket érint: Budapest, Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy, Zsámbék, Bicske, Nagyegyháza, Tatabánya, Tata, Komárom, Ács, Nagyszentjános, Győr, Lébény, Mosonmagyaróvár, Rajka, Hegyeshalom. Az M1 autópályán nagyon sok pihenőhely és benzinkút található, így kiállási lehetőségre bőven van lehetőség.Forgalma rettentően erős, véleményem és tapasztalatom szerint talán a legnagyobb a többi autópályához képest, hiszen nagyon sok külföldi jön-megy személyautóval és kamionnal egyaránt. Baleseteket és az autómentést tekintve igazán nagy számokról beszélhetünk éves szinten.

Hogyan válasszunk autómentőt az M1-es autópályán?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szeretnék most megosztani néhány fontos gondolatot. Az M1 autósztrádán is találkozhatunk a benzinkutakon megtalálhatóak az úgynevezett pálya hiénákkal, akik szinte azonnal, a meghibásodás pillanatában rácsapnak a lerobbant autókra. A kellemetlen és váratlan helyzetből gyorsan szabadulni akaró ügyfelek esetek többségében a gyorsaságot válasszák, ezért sajnos sokszor előfordul, hogy nem várják meg a telefonon megbízott autómentőst, hanem a gyorsan segítségükre siető „hiénával” jutnak egyességre. Jobb esetben értesítik az autómentőst, rossz esetben nem... Személy szerint én ezért szoktam kizárólag részletes telefonos egyeztetés után kimenni erre a részre autót vagy furgont menteni. Sajnos futottam már bele a fenti szituációba, de én voltam olyan szerencsés, hogy az ügyfél felhívott, hogy ne induljak, mert valaki gyorsan a segítségére sietett. Ellenben van jó pár olyan autómentős kolléga, aki potyára kiment a helyszínre. Természetesen a lerobbant autónak hűlt helye. Javaslom, hogy, ha van rá mód, akkor olyan autómentőst válasszanak, akit ismernek és tudják, hogy az általa végzett munka szakszerűen lesz végrehajtva.

Furgonmentés a M1-es autópályán

Autómentés nehezítő körülmények az M1-es autópályán

Az M1 –es autósztrádán a felújítások folyton zajlanak, ezáltal sok a sávlezárás, amely rettentő veszélyesé teszi az autómentést. Valljuk be, elég ijesztő a forgalmas autópálya leálló sávjában, a 130 Km/h sebességgel elhaladó járművek mellett vesztegelni és dolgozni azon, hogy az autót a legszakszerűbb módon feltegyük és lekössük. Mi erre szerződtünk, ez a munkánk. Hívjanak minket bizalommal! Non – Stop segítünk az M1 –es autósztrádán is.

Hasznos információ: A várakozási idő az autópálya elejére, Budaörs magassága kb 35 perc.

Vigyázzanak magukra az utakon és balesetmentes utat kívánok!

Takács Gergő
Takiautómentő